Създаване на обучително съдържание

Как да спечелим пари от учебно съдържание

Как да спечелим пари от учебно съдържание

Съвременният живот ежедневно ни поставя в редица трудности и изпитания. Задължително условие, за да се справим с тях, вече е образованието, квалификациите и придобитите знания. Те ни дават устойчивост, възможност за развитие и спокойствие в професионален план. Това е и причината през последните години все по-бързо да се увеличава броя на висшистите по света и у нас, както и на хората с допълнителни квалификации.


Нарастващата нужда от образование разви с бързи темпове и електронното обучение. Много преподаватели вече печелят добри пари, продавайки своите учебни планове и курсове. Самият процес по подбирането, организирането, качването и популяризирането на цялото учебно съдържание, с което разполагате, вече става бързо и лесно, благодарение на новата система CONTIPSO LEARNING, част от която е и модул „КОНТИПСО МАРКЕТ“.


CONTIPSO LEARNING представлява екосистема за създаване и предоставяне на електронни обучения. Именно затова и Маркет Контипсо се фокусира върху съдържание, което е подходящо за разработване на обучения и презентации. Естествено, от съдържанието на Маркета могат да се възползват и специалисти в областта на маркетинга, IT сектора, рекламата както и от други сфери, нуждаещи се от интерактивно електронно съдържание. А платформата на Контипсо, разработена от специалисти в областта на електронното дистанционно обучение, предоставя възможност за продажба на учебно съдържание, видео, аудио, текстове и шаблони.

Платформата на Контипсо се отличава  с голямата свобода, която дава на потребителите. Системата е така разработена, че дава възможност по-голямата част от работата да бъде свършена само в няколко стъпки, които ще ви отведат към допълнителните печалби от вашия труд.


Защо все повече преподаватели избират да продават учебните обекти, курсовете и плановете си?


За да спечелят допълнителни пари
Повечето преподаватели вече са вложили много време в създаването на този учебен обект и не биха отказали да получат допълнителни пари за него. Какъв по-добър начин за странична печалба от това да споделите своя опит и знания с останалата част от преподавателската общност?


За да останат организирани и ефективни
Създаването и продажбата на учебно съдържание кара преподавателите да бъдат организирани. В допълнение на това те ще погледнат назад към своите уроци и курсове и ще могат по-обективно да видят труда си. Чрез продажбата на учебно съдържание преподавателите ще усъвършенстват собствените си уроци, а така ще направят и своето преподаване по-ефективно.


За да подпомогнат образованието
В крайна сметка преподавателите са тези, които работят в класната стая и учебните зали, а не издателите на учебници или администраторите. Така че когато се включите в създаването на учебни курсове, вие помагате за подобряване на качеството на образованието за всички.


За да привлекат студенти
Повечето обучаеми смятат, че учебното съдържание, което се предлага онлайн, е много по-привлекателно за окото, отколкото хартиените учебници. Така че това е още един шанс на преподавателите да допринесат за каузата на обучаемите.


Какво предлага Контипсо Маркет?


Системата на Контипсо, преди всичко, дава свобода на потребителите и се стреми максимално да пести времето. Когато имате готово учебно съдържание, е необходимо да си направите безплатен акаунт, да качите материалите в платформата, да ги популяризирате и да очаквате постъпления от труда си.
Най-често купувачите, които посещават платформи за онлайн учебно съдържание, търсят работни листове, планове за уроци, уроци, учебни ръководства, изпити, викторини, игри, електронни книги, лекционни презентации, цели курсове и електронни обучения, учебни обекти и други.


Какво представляват тези елементи?
Работни листове - много преподаватели смятат, че могат да създадат по-добри работни листове от издателите. Много често такива помагала идват с конкретни учебни материали, но често те са или скъпи, или не отговарят на нуждите на обучаемите. Затова и работни листове, които предлагат разнообразни задачи и упражнения, могат да бъдат добро средство за печелене на допълнителни пари.


Планове за уроци - плановете за уроци също са популярен елемент за продажба. Те са лесни за създаване и заедно с тях може да създадете ресурсен пакет, който включва план за урок и материалите, необходими за конкретните проекти и задачи. Това ще помогне за увеличаване на продажбите, тъй като значително ще улесни купувачите.


Уроци - готовите уроци, които са част от отделен обучителен курс, също са търсени от клиентите на Контипсо. В немалко случай потребителите се нуждаят от точно определени разработени уроци, които да интегрират в своя курс. Затова ако имате готово съдържание, не се колебайте да го качите за продажба.


Учебни ръководства - все по-търсени в онлайн пространството са и учебните ръководства. Те също са добър потенциален източник на доходи.


Изпити - ако сте разработили изпит (тест, въпросник, изпитен казус, курсово задание, изпитен проект или друг подобен изпитен материал) по определена дисциплина, споделете го в Маркет Контипсо. Много преподаватели, които нямат времето и възможността да създадат такъв изпит, са готови да платят за вашия. Това ще им спести време и труд, а на вас ще ви донесе печалба.


Викторини - много често електронните обучения на служители завършват с викторини. Невинаги е лесно създаването на учебна викторина, която да затвърди натрупаните знания до момента. Затова и преподавателите са склонни да прибегнат до готови такива, а Маркет Контипсо им дава точно тази възможност.


Игри – В специализирания магазин за учебно съдържание може да се предлага и всякакъв тип игри, които подпомагат натрупването и затвърдяването на знания по време на учебния процес. Затова ако сте разработили нещо полезно в сферата на игрите, може да го споделите с останалите. Разбира се, срещу заплащане.


Електронни книги - електронните книги набират все по-голяма популярност. Много хора имат възможност да четат единствено докато пътуват за работа или към вкъщи. Често те са склонни да платят за специализирана литература, която да подпомогне професионалното им развитие. В Контипсо Маркет може да качите такова учебно съдържание и да очаквате голям интерес към него.


Лекционни презентации - Презентациите към лекциите са добър подход за разнообразяване на курса на обучение. За редица преподаватели обаче те отнемат много време и затова те предпочитат да предоставят лекции без визуална помощ. Ако сте разработили такива презентации на лекции, предложете ги на вашите колеги. Така значително ще увеличите доходите си, а същевременно с това ще улесните работата на много преподаватели.

Цели курсове и обучения - Маркет Контипсо дава уникалната възможност на преподавателите да продават цели курсове и обучения. Все повече обучителни центрове са склонни да платят солидна сума за разработен курс, който да интегрират в своя образователен процес. Това ще им спести много време и усилия, а и значително ще намали разходите им. Затова и част от потребителите в нашия маркет търсят напълно разработени курсове и обучения, а така вие получавате отличния шанс за много добро заплащане.


Определяне на цена за учебното съдържание?
Друго голямо предимство, което дава системата на Контипсо е авторите сами да оценяват труда си. И при учебното съдържание е точно така. Преподавателите сами избират цената, която да сложат за своите материали. Най-често цената зависи от времето, необходимо за създаване на съдържанието, както и от конкуренцията в Маркета. Съветваме ви да разгледате конкурентните предложения в електронния магазин и на тяхна база да определите цената за вашето съдържание, за да не се разочаровате, ако например цената е висока и то не се продава или пък е прекалено ниска и приходите от неговата продажба са под очакванията ви.


Друго важно условие, за да започнете да печелите от продажбата на учебно съдържание, е да популяризирате своите материали. Въпреки че CONTIPSO LEARNING е нова система, вътрешната конкуренция с всеки изминал ден става все по-голяма и е препоръчително да се откроявате от останалите, за да привличате допълнителни клиенти. Затова нашите съвети са да разпространите материалите, които продавате, в профилите си в социалните мрежи, във вашите блогове, както и във всички форуми и групи, в които се търси учебно съдържание. Разбира се, това не са всички начини за популяризиране на вашето съдържание. Ако се интересувате какво още може да направите, за да увеличите продажбите си, прегледайте специалната статия, посветена за популяризиране на елементите, обявени за продажба в Маркета. (Основни тактики за продажба на дигитални продукти в CONTIPSO MARKET).


За да прибегнете към разпространението на вашите материали, първо трябва да ги качите за продажба в Контипсо Маркет. А това става бързо и лесно. Платформата е така разработена, че с няколко стъпки завършвате целия процес, без да губите време.

Направете си безплатен акаунт на https://market.contipso.com, а ако имате вече такъв, просто влезте с него в системата. Вече сте готови, за да започнете да качвате вашето учебно съдържание. От изключително значение е да изпълните всички стъпки и внимателно да подберете заглавие на вашето съдържание, както и описание на това, което предлагате. Изберете подходящите категории, добавете и тагове, за да става по-лесно откриването на вашите материали. Определете цената за вашия труд и завършете качването. Вече сте готови и учебното ви съдържание се продава в Маркет Контипсо.


Екипът на Контипсо съветва всички сътрудници да следят и специализираната секция „Обяви”. В нея хората, които не могат да открият съдържанието, което търсят, публикуват своите поръчки. Ако се интересувате и имате нужните знания и материали, за да набавите това съдържание, не се колебайте да кандидатствате по обявата. Не дължите абсолютно никакви такси и комисионни, ако спечелите поръчка чрез секция „Обяви”.


В заключение трябва да обърнем внимание и на въпроса, свързан с авторските права. От голямо значение е да се запознаете със Закона за авторското право и сродните му права, ако в материалите ви има чуждо съдържание. С качването на какъвто и да е материал декларирате, че имате авторски права върху него.

 

Развитието на електронното обучение е сериозна предпоставка все повече обучаеми да печелят пари, продавайки учебното съдържание, което са създали. Контипсо Маркет дава уникалната свобода и възможност преподавателите да печелят допълнителни пари, без да губят време. Всичко става с няколко лесни стъпки. Най-важното е, че нищо не губите, а само може да спечелите.

Асен Рашков

Остави коментар

За да може да добавите коментар е необходимо да сте регистриран.

Горе
contipso