Преимущества на електронните книги, брошури и инструкции
спонсорирана статия

Преимущества на електронните книги, брошури и инструкции

Електронните книги добиват все по-голяма популярност и днес все повече издателства предлагат на читателите хартиен и електронен вариант на изданията си. Електронните книги могат да се четат на таблет и на електронна книга и това спестява място у дома и в дамската/мъжка чанта, тъй като устройствата тежат по-малко от една книга, отпечатана на хартия.

Това е и основната причина този тип четене - електронното да придобие популярност. Електронните книги по нищо не се отличават хартиените - отделни страници на екрана, текст с печатен шрифт, понякога илюстрации.

Преимуществото на тези книги е, че пестят място, струват по-евтино от хартиените, не се похабяват от влажността на въздуха, течове в жилището, слънчеви лъчи, молци, гъгрици и други гадини. Децата не могат да ги нагризат, както и домашните любимци да ги издраскат с нокти.

Също така на едно и също място: електронната книга или таблета, може да си държите няколко книги едновременно и да ги четете в един и същи ден, без да се налага да носите килограми напечатани страници.

Ако искате да се "срещнете" в един ден с „Управление на проекти“ и „Управление на конфликти“, това е най-сигурният начин да го реализирате. С електронната книга може да си четете в университета, у дома, в градския транспорт, на пейка в някоя градска градина, на плажа, в планинска хижа, хотел и т.н.

Електронната книга е чуден свят, в който от екрана изникват електронни обучения, съвети, добри практики, споделени успехи или пък приказни герои, драматични героини, любови, корабокрушения, излети в планината, плажни страсти. Това е красотата на словото, събрана на едно достъпно място. Един пример можете да намерите в универсалната електронна библиотека, предлагаща електронни книги и текстове на български език с над 3000 автори – Читанка

С брошурите е същото. Вместо да събирате от пощенската си кутия досадните рекламни листовки и списания, може да разгледате електронната брошура на предпочитаните от вас магазини или пък каталози с електронни обучения. Много доставчици предлагат такава и я качват в интернет. Така справочници, каталози с обучения, мебели, играчки, домашни потреби и техника могат да са в вас на вашия таблет.

Цените и стоките в електронните брошури са същите, като тези в хартиените, но пестите място и може да си разглеждате предложенията, без да носите хартия в чантата си.

Инструкциите също са чудесни. Пестят място и могат да бъдат съхранени за дълго. Освен това може да си съхраните изображения от тях и да ги сравните с други в колаж на фото шоп. Или пък да направите графики по тях.

Този тип напечатани текстове са прекрасни откъм пестене на място и устойчивост на вредни влияния. Недостатък са компютърните вируси, които могат да ги увредят.

Може да имате цяла библиотека на едно устройство. Освен това ценни и редки издания се предлагат в електронен вариант. В България има сайт, който предоставя срещу заплащане, книги от Следосвобожденския период в литературата ни и така можем да четем Яворов и Вазов в оригинал, със стария правопис и да се потопим в магията на пожълтелите страници, защото това са фототипни електронни книги. Има и безплатни електронни книги, което е прекрасно и спестява пари на потребителите.

Освен това, ако някоя от книгите на електронното ви устройство, вече не ви е нужна, може да я изтриете. И това е удобство, защото не се налага да търсите къде да дарите или продадете стара книга. Може да я изтриете от устройството си и приключвате с употребата й, докато не решите отново да я изтеглите.

Тъй като сме във века на електронната комуникация, бихме могли да кажем, че чрез електронната книга се пести от всичко по малко, лесна е за размяна и съхранение и не ни е яд за похарчените пари, защото не се похабява. Погледнете книгите си отпреди 20-30 или 40 години и вижте в какъв вид са. Помислете си, струва ли си да инвестираме пари, в нещо което физически остарява и става неконвертируемо. На практика има стари книги, които са толкова овехтели и малко търсени, че не могат да бъдат продадени, а заемат място и не стават за четене, заради лошия си вид.

Електронните книги, брошури, инструкции са улеснение. Затова днес дори водещи списания се продават и в електронен вариант.

Ивайло Благоев

Остави коментар

За да може да добавите коментар е необходимо да сте регистриран.

Горе
contipso